Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Valorile profesionale fundamentale, promovate online

Viața Medicală
Ilona VOICU vineri, 15 ianuarie 2021

Rezultatele privind sustenabilitatea proiectului POLMED, derulat de OAMGMAMR în perioada iunie-octombrie 2019, au fost prezentate luna trecută, în cadrul a două evenimente desfășurate în mediul online.

Cele două întâlniri au fost primele dintr-o serie de opt dedicate continuării promovării valorilor profesionale identificate în cadrul proiectului: profesionalism, cooperare, empatie. Acest obiectiv s-a împletit armonios cu importanţa deosebită pe care anul 2020 a avut-o pentru corpul profesional al asistenţilor medicali. În primul rând, este vorba despre declararea lui 2020 drept Anul Internaţional al Asistentului Medical și al Moașei. În al doilea rând, în contextul creat de pandemia de COVID-19, asistenţii medicali au demonstrat încă o dată că au o contribuţie vitală la răspunsul în situaţii de urgenţă. Rolul social deosebit de important al acestor profesioniști nu reprezintă doar o onoare, ci și o obligaţie de a continua promovarea celor trei valori profesionale și integrarea lor în actul de îngrijire medicală de zi cu zi.

        Primul eveniment a avut loc în 3 decembrie și a reunit participanţi din regiunea Nord-Est. Toţi participanţii implicaţi în discuţii au afirmat, însă, că se regăsesc în totalitate în cele trei valori, iar logoul care le reunește grafic a fost etichetat ca exprimând exact esenţa lor: faptul că trebuie să funcţioneze doar împreună, să se întrepătrundă, pentru a asigura un act medical de calitate.

        Cel de-al doilea eveniment, derulat în 10 decembrie, cu participanţi din regiunea Nord-Vest, a adus în prim-plan noi teme de discuţii.

        Au fost ridicate incitante întrebări legate de aceste valori: putem cuantifica măsura în care activitatea profesională a asistenţilor medicali este amprentată de aceste valori și, dacă da, cum? Se pot educa aceste valori? Aceste noi subiecte de discuţie vor fi incluse pe agenda următoarelor evenimente regionale. Altele pot fi clarificate prin parcurgerea cursului online dedicat celor trei valori fundamentale, pe care OAMGMAMR urmează să îl includă, în curând, în oferta de formare profesională continuă.

Etichete: OAMGMAMR POLMED

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC