Newsflash
OPINII

Viitorul îngrijirilor de sănătate

de Biroul de presă OAMGMAMR - dec. 24 2020
Viitorul îngrijirilor de sănătate

Anul 2021 va însemna și o analiză a schimbărilor și inovaţiilor din cadrul profesiei de asistent medical, dar și a modului în care acestea vor influenţa îngrijirile medicale.

Ședinţa trimestrială a Consiliului Naţional al OAMGMAMR, desfășurată joi, 17 decembrie 2020, a inclus subiecte importante, precum stadiul implementării Registrului Unic la nivelul filialelor din teritoriu, demersurile privind includerea organizaţiei în lista potenţialilor beneficiari din cadrul Programului Operaţional Sănătate 2021-2027, raportul anual al Comisiei Naţionale de Etică și Deontologie a Ordinului și raportul cu privire la activitatea externă a organizaţiei. La lucrările Consiliului au participat și Andrei Baciu și Dragoș Garofil, secretari de stat în Ministerul Sănătăţii. Andrei Baciu a apreciat drept esenţial sprijinul OAMGMAMR în eforturile de comunicare ale autorităţilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Mai mult, oficialul a menţionat lansarea unor cursuri pentru asistenţii medicali, de informare și comunicare corectă privind beneficiile vaccinării. În acest sens, un prim webinar se va desfășura până la sfârșitul acestui an.

Concurs de fotografie

        Anul 2020, Anul Internaţional al Asistentului Medical și al Moașei, și contextul special creat de pandemia de COVID-19 au pus în evidenţă cele două profesii din domeniul sănătăţii, demonstrând că sunt de nepreţuit pentru sănătatea oamenilor de pretutindeni. În anul 2021 tema pentru Ziua Internaţională a Asistentului Medical va fi „Asistenţii medicali: Vocea conducerii – O viziune pentru viitorul îngrijirilor de sănătate”. Campania se va axa pe schimbările și inovaţiile din cadrul profesiei de asistent medical și asupra modului în care acestea vor influenţa, în cele din urmă, viitorul îngrijirilor medicale. Pentru a sprijini campania, Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a lansat un concurs de fotografie, care provoacă participanţii să surprindă atât activitatea asistenţilor, cât și impactul pe care munca acestora îl are asupra sistemelor de sănătate. Termenul limită de trimitere a fotografiilor este 10 ianuarie 2021, iar cei interesaţi pot afla mai multe despre acest concurs accesând www.icn.ch.

Congresul ICN 2021, virtual

        În același context al promovării profesiei, ICN a dat publicităţii recent datele propuse pentru congresul bienal de anul viitor. Evenimentul virtual va fi organizat în perioada 2-4 noiembrie 2021 și va purta delegaţii într-un tur virtual al lumii, care va reflecta adevărata natură globală a profesiei de asistent medical, celebrând contribuţia asistenţilor medicali, îndeosebi în timpul pandemiei COVID-19. Având tema „Nursing around the world”, congresul ICN 2021 va preda ștafeta profesiei de asistent medical, în întreaga lume, într-o serie de evenimente live interactive, care le vor oferi asistenţilor medicali oportunitatea de a-și prezenta întregii lumi experienţele și inovaţiile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe