Newsflash
ACTUALITATE Știri

Patru cazuri de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

de Magdalena Tănăsescu - aug. 10 2023
Patru cazuri de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Patru copii cu vârste între 2 și 10 ani au fost diagnosticați cu meningită virală, boală care poate avea complicații la persoanele cu un sistem imunitar slăbit și la bebelușii mai mici de o lună.

Potrivit unei postări făcute pe Facebookdr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, starea unuia dintre copii era gravă, așa că a fost transferat la terapie intensivă.

„Meningita virală apare mai des decât cea bacteriană. Poate fi cauzată de virusuri precum enterovirusuri, virusul herpes simplex, virusul urlian (virusul care determină oreion), HIV, virusul West Nile, dar și de alte tipuri de virusuri”, a declarat dr. Florin Roșu.

Acesta le recomandă părinților să fie atenți la orice semn de boală, pentru că intervenția rapidă este esențială în astfel de situaţii.

Dacă prezintă simptome, respectiv dureri de cap, amețeală, stare de oboseală și nu se alimentează corespunzător, sunt somnolenți, au fotofobie, trebuie să se prezinte cât mai repede la urgență”, a mai spus dr. Florin Roșu. 

Netratată rapid sau corespunzător, meningita poate duce la sechele grave sau poate chiar provoca decesul.

 

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe