Newsflash
Știri

Peste 700 de persoane au donat sânge în campania Universității Babeș-Bolyai

de L. Budin - nov. 8 2023
Peste 700 de persoane au donat sânge în campania Universității Babeș-Bolyai

Ajunsă la cea de-a 12-a ediţie, campania a devenit o tradiţie, fiind organizată de două ori pe an la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

Campania de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!” s-a desfăşurat timp de 5 zile, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, se arată într-un comunicat al Universității Babeș-Balyai.

Este cel mai bun răspuns pe care l-am primit până acum, în cele 12 ediții ale campaniei de donare de sânge, ceea ce ne face să credem că obiectivul nostru a fost atins, întrucât campania nu este una punctuală, ci una care își dorește să genereze o atitudine socială în sensul donării de sânge. Numărul donatorilor a crescut de la o ediție la alta, iar acest lucru ne arată că am reușit să informăm și să contribuim la formarea unui comportament constant în acest sens. Le mulțumim tuturor celor care au răspuns apelului nostru, atât celor care au venit să doneze sânge, cât și studenților care s-au implicat foarte mult și partenerilor care ne-au susținut”, arată inițiatorii acțiunii .

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare, în cadrul căreia studenţii voluntari ai Universității Babeș-Bolyai (UBB) au oferit informații persoanelor interesate cu privire la importanța donării de sânge, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe