Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Polonia: crește numărul de decese cauzate de „boala legionarilor”

de Florentina Ionescu - aug. 31 2023
Polonia: crește numărul de decese cauzate de „boala legionarilor”

Din cauza unui tip de pneumonie severă, numită și „boala legionarilor”, numărul deceselor a ajuns la 16 în sud-estul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina.

Bacteriile Legionella pneumophila sunt responsabile de apariția bolii legionarilor, o formă de pneumonie severă. 

Numărul deceselor cauzate de boala legionarilor, în Polonia, a ajuns recent la 16, iar alte 140 de persoane sunt infectate cu bacteria Legionella pneumophila în sud-estul regiunii, aproape de granița cu Ucraina, scrie Associated Press, care citează autoritățile poloneze din domeniul sănătății. 

Regiunea Rzeszow, la aproape 80 de kilometri distanță de graniță, este un punct-cheie de tranzit pentru sprijinul internațional militar acordat Ucrainei. Aproape 10.000 de soldați din SUA se află în această zonă. 

Decesele cauzate de boala legionarilor au fost înregistrate în jurul persoanelor vârstnice care sufereau și de alte probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, au mai spus autoritățile din Polonia. 

Testele de laborator au confirmat prezența bacteriei care cauzează boala legionarilor, în sistemul de alimentare cu apă al orașului. Autoritățile caută în continuare sursa infecțiilor, mai ales că numărul îmbolnăvirilor este unul fără precedent în această regiune a țării. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe