Anual se organizează la Barcelona un număr important de congrese medicale, iar agenţiile de turism se întrec în a face oferte pentru Costa Brava, în timp ce liniile aeriene propun aici city break-uri. Tentaţia de a ajunge aici este probabil familiară multora, iar oportunităţile apar inclusiv sau în special pentru medici.
Odată acolo, mai ales în timpul sărbătorilor sau în sezonul estival, este evident că seara oraşul devine animat. Spaniolii obişnuiesc să ia cina târziu iar în foarte multe locuri aceasta se serveşte numai după ora 21.
Barcelona are reputaţia de a fi unul dintre oraşele cu cea mai mare densitate de restaurante. De la bucătăria catalană tipică la cea asiatică, de la show de flamenco la showuri cu drag-queens, de la restaurante de port la restaurante subterane, orice variantă e posibilă. Totuşi, cea mai frecvent abordată soluţie pentru seară rămân barurile de tapas.
Tapas sunt nişte gustări delicioase care îmbină marea cu muntele. Printre ingredientele uzuale se numără: caracatiţa, creveţii, anşoa (anxoves în catalană), anghinarea, somonul afumat, codul (bacalao, poate peştele cel mai folosit în bucătăria catalană), sepia, calamarul şi chipirones (un fel de pui de calamari), ardeiul iute, măslinele, roşiile, tonul, cartofii, aripioarele de pui sau coastele de porc. Daca păşiţi într-un bar de tapas este foarte important să nu vă lăsaţi intimidaţi de lista scrisă eventual numai în catalană şi să îndrăzniţi să exploraţi toate preparatele expuse la bar, alegând ceea ce vă face cu ochiul. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.