Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prof. dr. Cătălina Poiană: „Trebuie să creștem prerogativele pe care le are medicul de familie”

de Florentina Ionescu - sept. 11 2023
Prof. dr. Cătălina Poiană: „Trebuie să creștem prerogativele pe care le are medicul de familie”

Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București a transmis în 10 septembrie un mesaj despre medicina de familie.

Medicina de familie reprezintă o specialitate extrem de importantă dacă vorbim de funcționarea cât mai optimă a sistemului de sănătate, a subliniat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB): 

„Este nevoie de medici tineri care să aleagă această specialitate la rezidențiat, este nevoie să îi pregătim cât mai bine pentru a răspunde eficient numărului mare de pacienți pe care această specialitate îi gestionează. Avem nevoie de politici de resurse umane centrate pe dezvoltarea specialiștilor în medicina de familie, astfel încât aceștia să fie distribuiți uniform la nivelul țării, dar și pregătirea acestora trebuie realizată cât mai bine, știm că medicii de familie trebuie să se ocupe și de prevenția diverselor afecțiuni, ceea ce lărgește orizontul de informații medicale relevante pe care un medic de familie trebuie să le cunoască și să fie la curent cu cele mai noi descoperiri. Trebuie, pe de altă parte, să creștem prerogativele pe care le are medicul de familie-pentru a crește astfel și atractibilitatea acestei specialități medicale, astfel încât să schimbăm paradigma că medicul de familie este un dispecer. NU, medicul de familie este un specialist în medicină”. 

Pe de altă parte, prof. dr. Cătălina Poiană consideră că este nevoie de plata medicilor de familie și în funcție de performanță. 

„Avem mulți medici de familie care performează, care au cabinet dotate, iar cei care sunt implicați trebuie să fie plătiți și în funcție de performanță!”, a conchis aceasta în mesajul publicat pe o rețea socială

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe