Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prof. dr. Ruxandra Jurcuț candidează pentru Consiliul Facultății de Medicină la UMFCD

de Florentina Ionescu - ian. 8 2024
Prof. dr. Ruxandra Jurcuț candidează pentru Consiliul Facultății de Medicină la UMFCD

Medic primar cardiologie, dr. Ruxandra Jurcuț a anunțat recent că va candida în acest an pentru o funcție în Consiliul Facultății de Medicină de la UMF „Carol Davila” București.

Ruxandra Jurcuț este Doctor în științe medicale, are supraspecializare în ecocardiografie specială și este expert în boli cardiace genetice și cardiooncologie. Ea este coordonator al Centrului de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare la IUBCV „Prof. dr. C.C. Iliescu”. 

Anul 2024 începe cu alegerile academice la UMF „Carol Davila” (UMFCD), a explicat medicul cardiolog Ruxandra Jurcuț într-o postare de pe pagina sa de Facebook, postare despre care afirmă că este, în esență, „o invitație pentru colegii din universitate, să mergeți la vot și să votați colegii despre care știți că pot pune în mișcare energii către ceea ce visăm cu toții pentru universitatea noastră.” 

Calea cea mai modernă 

„Am decis în acest an să candidez pentru Consiliul de Departament și Consiliul Facultății de Medicină. Candidez pentru a aduce în aceste consilii energia și corectitudinea mea, în dorința de a merge pe calea cea mai modernă și în același timp cea mai curată, cu cele mai mari șanse de progres științific. Pentru că dacă suntem încă aici, într-o țară și o comunitate în care mulți profesioniști au decis să plece după (sau înainte de) deziluzii, dacă am rămas aici este din credința solidă că pot duce lucrurile înainte, împreună cu colegii mei care gândesc la fel. Și în multe feluri am reușit deja asta în jurul meu, și sunt atât de recunoscătoare pentru ce am putut face până acum”, a scris prof. dr. Ruxandra Jurcuț pe o rețea socială. 

În încheiere, aceasta a subliniat că speră ca împreună cu colegii săi să le poată oferi studenților un „învățământ de secol 21, competitiv cu orice universitate vestic”, să le poată oferi rezidenților o „pregătire de medici buni și ancorați în actual” și să le poată oferi celor care termină facultatea „programe de master și doctorat așa cum sunt ele necesare acum și în viitor”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe