Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

Clubhouse. O aplicație utilă pentru medici?

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 26 martie 2021, ora 21:38

Clubhouse este o aplicație exclusivistă, la care poți avea acces doar prin invitație. Propriu-zis este un audio-chat care îți dă impresia că asculți convorbiri sau conferințe telefonice.

Aplicația este disponibilă doar pentru utilizatorii de iPhone deocamdată și conține mai multe „cluburi” organizate pe teme și subiecte de interes. În cadrul acestora apar așa numitele „rooms”, la care poți adera și îți poți susține propriile păreri și opinii, prin mesaje audio, ca într-o conferință telefonică. În cadrul discuțiilor pot participa de la câteva persoane la câteva mii.

Audio chat

 Destul de diferită față de aplicațiile clasice, uzuale și deja intrate în rutina noastră zilnică, precum WhatsApp sau Facebook, este necesar un pic de timp pentru acomodare cu această aplicație. În primul rând invitația pentru a adera nu a fost deloc ușor de obținut, în România existând relativ puțini utilizatori, deși această aplicație a fost lansată în aprilie 2020. Identificarea „cluburilor” care să abordeze teme de interes pentru mine (sănătate, știință, inovații etc) a fost destul de dificilă și a trebuit să cercetez destul de mult pentru a identifica ce este potrivit pentru mine. De asemenea ai ocazia să urmărești personalități, subiecte și, în funcție de acestea, primești notificări cu privire la data și ora la care au loc discuțiile.

IMG_0068

Inovație în cercetare

 Am găsit discuții interesante despre COVID-19, tratamente inovative și evoluția pandemiei la nivel global. Un grup interesant identificat a fost HNC (Healthcare N Communication), cu discuții care se bazau pe subiecte cu focus pe medicina bazată pe dovezi, știri din sănătate etc. Însă în general discuțiile medicale din această aplicație nu reprezentau opiniile unor experți recunoscuți, ci mai mult păreri personale.

Experiențe împărtășite

Cum să îți alegi specialitatea și să îți alegi rezidențiatul care ți se potrivește? Discuția a avut ca subiect urmarea programului de rezidențiat în SUA. A fost una din cele mai utile discuții la care am participat în săptămâna în care am folosit aplicația. În cadrul discuției au participat studenți la medicină din mai multe țări, care și-au împărtășit experiențele. Ce se întâmplă dacă repeți sau nu treci anumite examene și cum afectează procesul de intrare în rezidențiat în SUA? Sau cum să devii mai bun și cum să treci peste un eșec? Doi medici seniori au moderat discuțiile și au încercat să răspundă întrebărilor participanților. Aceștia au încurajat viitorii medici rezidenți să fie onești și să vorbească deschis despre eșecuri în momentul în care aplică pentru un program de rezidențiat.

teorii conspiraționiste

Există însă și anumite dezavantaje în cazul utilizatorilor Clubhouse. Un medic din SUA a povestit despre experiența sa cu această aplicație. A început să o utilizeze, a participat la mai multe întâlniri și a primit mesaje de încurajare de utilizatori, însă s-a întâlnit și cu susținători ale teoriilor conspiraționiste, fiind acuzat chiar că a fost plătit de companiile farmaceutice pentru a susține vaccinarea împotriva COVID-19.

S-ar putea să te intereseze și:

Ce este Clubhouse, aplicația pe bază de invitație folosită de Elon Musk - Viața Medicală (viata-medicala.ro)

Etichete: Clubhouse chat vaccinul COVID-19 gandim medical Gandim medical, evoluam digital!

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.