Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

De ce la Brăila e altfel?!

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 6 noiembrie 2009

Încă n-am participat până acum la un alt eveniment similar care să-şi fi propus – şi chiar să fi reuşit, aşa cum se întâmplă la Brăila – să schimbe atitudinile medicilor de familie care au participat şi să-i determine, la rândul lor, să promoveze schimbarea. Şi nu poţi să schimbi pe nimeni dacă nu te poţi schimba pe tine însuţi. (...)

Este primul lucru pe care şi eu, ca jurnalist, l-am învăţat de când merg la aceste conferinţe. Şi sunt dator să mulţumesc şi eu, şi în numele celorlalţi participanţi intervievaţi; toţi şi-au exprimat aceeaşi admiraţie şi cuvinte de mulţumire membrilor din comitetul de organizare: doamnelor dr. Ileana Brînză, dr. Viorica Naumov, dr. Marcela Vasilescu, dr. Zoica Brăileanu, dr. Daniela Măciucă, dr. Liliana-Elena Chiţanu şi dr. Liliana Răducan. Sunt doar şapte, cât numărul de zile dintr-o săptămână. Medici de familie, fie în municipiul Brăila, fie în satele din judeţ, şi-au împărţit sarcinile, urmărind apoi fiecare element. Au lucrat independent, dar au gândit împreună. Aşa cum au decurs lucrurile, nu cred să le fi scăpat vreun detaliu. Din fericire, la Brăila, membrii comitetului de organizare, aceiaşi la toate cele cinci ediţii ale conferinţei „Medicina de familie – prima linie în asistenţa medicală“, au învăţat că trebuie să evite drumurile bătătorite, de multe ori înfundate, şi să facă aşa cum este mai bine ca să-şi poată atinge ţelurile propuse.
Dr. Ileana Brînză, preşedinta SMMF/MG Brăila
„Ca medic de familie, consider că a gestiona bazele de date privind sănătatea propriilor pacienţi este un privilegiu“

Conf. dr. Daniela Bartoş, UMF „Carol Davila“ Bucureşti
Capcane diagnostice în tromboza venoasă profundă

Prof. dr. Ostin Mungiu, UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi
„Seminţe care, pe o brazdă bună, pot da rezultate“
Vorbim realmente despre un fenomen şi un brand: „Şcoala de la Brăila“

Dr. Liliana-Elena Chiţanu, secretar al CMJ Brăila
„Sănătatea românului stă… în cratiţă“Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.