Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

Oameni care fac istorie

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 19 august 2011

   Inaugurarea unui modern compartiment de primiri urgenţe, acreditarea spitalului de către CONAS (între primele patru din ţară!), un program operator încărcat şi divers, cu participarea unor chirurgi de excepţie din Iaşi, Bucureşti sau Paris, comunicări ştiinţifice cu teme de actualitate, prezenţa unor personalităţi de marcă sunt doar câteva dintre izbânzile ce au făcut din ediţia a VI-a a Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti un eveniment.
   Despre cum a fost posibilă o atare izbândă şi despre fenomenul din spatele ei într-un reportaj realizat de dl Iftimie Nesfântu. (...)

   „Unde e spitalul?“, întreb un trecător. „Aici!“, îmi răspunde omul, mirându-se. „Se vede că nu sunteţi din Moineşti. Nu e om să nu-l ştie! Este emblema noastră…“ Surprizele începuseră încă de când am pus piciorul în Moineşti. Ajunsesem în vecinătatea spitalului, unde fusesem de atâtea ori înainte, dar „spitalul“ nu mai era… Mirat, am privit încă o dată către blocurile de vizavi. Erau acolo. La fel ca acum un an, doi, trei, cinci, zece. De jur-împrejur nu se schimbase nimic. În schimb, în faţa Spitalului Municipal de Urgenţă, aşa cum îl ştiam din anii anteriori, apăruse încă o clădire, parter plus două etaje, ce sugera prin arhitectură că ar fi vorba mai degrabă de o bancă. Amplasată, către stradă, cum era şi firesc pentru un compartiment de primiri urgenţe, cu accesibilitate maximă, noua construcţie ecrana şi curtea, şi intrarea principală, şi bisericuţa maramureşeană târnosită încă din aprilie 2008…(...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Subtitluri:
Cum se naşte responsabilitatea medicului
O întâmplare cu tâlc
Nevoia te învaţă să mergi mai departe
Un caz… Dar câte n-au fost?!
Cum să povestesc ceea ce nu poate fi povestit?!
CONAS confirmă miracolul: acreditat!
Câte spitale, chiar dintre cele mari, pot etala atari colaborări?
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.