Newsflash
Reportaje

Rezistența la antibiotice

de Dr. Aurel F. MARIN - dec. 5 2016
Rezistența la antibiotice

• „Rezistența la antibiotice este una dintre cele mai stringente probleme ale timpurilor noastre. Dacă nu vom găsi o rezolvare, ne vom întoarce la vremurile în care până și cele mai simple intervenții chirurgicale nu erau posibile, ca să nu mai vorbim de transplantul de organe, chimioterapia cancerului sau îngrijirile din terapia intensivă.” (Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară)



Planul global de acțiune asupra rezistenței la antibiotice are cinci obiective strategice: o mai bună conștientizare și înțelegere a rezistenței la antimicrobiene; întărirea supravegherii și a cercetării; reducerea incidenței infecțiilor; optimizarea utilizării medicației antimicrobiene; asigurarea unor investiții sustenabile în contracararea rezistenței la antibiotice.



Ministerul Sănătății pregătește un ordin de ministru prin care să fie reglementată utilizarea judicioasă a antibioticelor în spitale (stewardship la antibiotice).



 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe