Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

Rezistența la antibiotice

Viața Medicală
Dr. Aurel F. MARIN luni, 5 decembrie 2016

• „Rezistența la antibiotice este una dintre cele mai stringente probleme ale timpurilor noastre. Dacă nu vom găsi o rezolvare, ne vom întoarce la vremurile în care până și cele mai simple intervenții chirurgicale nu erau posibile, ca să nu mai vorbim de transplantul de organe, chimioterapia cancerului sau îngrijirile din terapia intensivă.” (Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară)Planul global de acțiune asupra rezistenței la antibiotice are cinci obiective strategice: o mai bună conștientizare și înțelegere a rezistenței la antimicrobiene; întărirea supravegherii și a cercetării; reducerea incidenței infecțiilor; optimizarea utilizării medicației antimicrobiene; asigurarea unor investiții sustenabile în contracararea rezistenței la antibiotice.Ministerul Sănătății pregătește un ordin de ministru prin care să fie reglementată utilizarea judicioasă a antibioticelor în spitale (stewardship la antibiotice). 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.