Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

Vocaţia risipei?

Viața Medicală
Remus ANGHEL vineri, 25 martie 2011

   Cu decenii în urmă, ţara noastră era recunoscută pentru modernele sale facilităţi balneare. De atunci s-au schimbat regimul, legile şi proprietarii, iar turismul balnear a decăzut. Despre trecutul, prezentul şi perspectivele balneologiei româneşti, aflăm din dialogurile dlui Remus Anghel cu o serie de specialişti de marcă ai domeniului. (...)

 
 

   Se vehiculează deseori un adevăr care ne lasă indiferenţi. România deţine circa o treime din factorii naturali de tratament din Europa. Trebuie făcută o precizare însă: doar deţine, nu şi utilizează o rezervă terapeutică uriaşă. Din 8.500 de izvoare termale descoperite de specialişti, doar 2.200 au fost captate în scopuri terapeutice.
   Cândva, în anii ’70–’80, România deţinea un loc de primă mărime printre ţările cu facilităţi balneare. Odată cu schimbarea regimului lucrurile au involuat, înzestrările balneare se degradează, epoca nesfârşitei tranziţii înlătură orice optimism. Să fim oare un popor înzestrat cu vocaţia risipei?
   Dialoguri colocviale cu o serie de specialişti de marcă ai domeniului îşi propun să ne amintească vremuri de glorie, să ne deschidă ochii asupra prezentului, să ne propună unele deschideri spre viitor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Subtitluri:
Privind înţelept înapoi
O lege sub semnul eşecului
Zodia racului
Un nou început?
Celula de criză
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.