Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Congresul Societății Române de Chirurgie Vasculară are loc zilele acestea

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 26 noiembrie 2020, ora 11:15

Societatea Română de Chirurgie Vasculară organizează în perioada 25-28 noiembrie cel de-al patrulea congres. Anul acesta este un eveniment care se desfășoară în mediul online, din cauza contextului epidemiologic.

Ediţia din acest an a Congresului Societății Române de Chirurgie Vasculară (SRCV) marchează două premiere pentru această organizație, se arată într-un comunicat de presă remis redacției:

congres srcv 2020

 • Este primul eveniment major al SRCV organizat integral online;
 • Este pentru prima dată când SRCV a deschis accesul la lucrări pentru studenţii medicinişti, în urma unui acord de parteneriat în acest sens încheiat cu Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR).

„Având ca scopuri atât educaţia în sine, cât şi promovarea chirurgiei vasculare ca specializare medicală în rândul viitorilor absolvenţi, parteneriatul dintre SRCV și SSCR s-a concretizat prin includerea în programul Congresului a unei sesiuni dedicate exclusiv studenţilor medicinişti”, se arată în același comunicat.

Accesul studenţilor în platforma online care găzduieşte evenimentul este gratuit.

Peste 600 de persoane înscrise

Accesul facil caracteristic evenimentelor online şi extinderea publicului căruia i se adresează evenimentul sunt premisele care au generat o largă audienţă pentru Congresul SRCV 2020: peste 600 de medici primari, specialişti, rezidenţi şi studenţi medicinişti s-au înscris la eveniment şi la cursurile premergătoare acestuia.

Printre invitaţii de marcă ai Congresului SRCV 2020 se află Henrik Sillesen (fost preşedinte al European Society for Vascular Surgery – ESVS), Philippe Kolh (preşedintele ales al ESVS) şi Christian-Alexander Behrendt (preşedintele VascuNet).

Programul ştiinţific al Congresului SRCV 2020

Organizatorii manifestării științifice anunță că programul Congresului SRCV de anul acesta include:

 • 2 cursuri pre-congres: Al XI-lea Curs de ecografie doppler carotidiană şi Curs de ecografie venoasă: Tehnicile echoghidate în tratamentul insuficienţei venoase – tehnica laser, tehnica sclerozare echoghidată,
 • 12 sesiuni ştiinţifice, structurate pe 5 teme principale: Acces vascular, Boala Arterială Periferică, Endovascular, Boala Venoasă Cronică, Rolul chirurgului vascular în infecția cu SARS-CoV-2,
 • 2 sesiuni speciale: pentru medici rezidenţi şi pentru studenţi.

„Încă de anul trecut am anunţat, pentru toamna acestui an, Al IV-lea Congres SRCV. Plănuiam să ne întoarcem la Sibiu, o locație devenită deja tradițională pentru evenimentele noastre, dar în contextul actual, organizarea unui eveniment în format „tradiţional” a fost imposibilă. Nu am dorit însă să întrerupem continuitatea evenimentelor Societăţii noastre şi nici să lăsăm acest an nefericit să ne ţină departe unii de alţii şi pe noi toţi de progresele ştiinţei în specialitatea noastră”, a declarat conf. univ. dr. Radu Florin Popa, preşedintele în exerciţiu al SRCV.

 

„Suntem o societate tânără, atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit. Am crescut şi creştem cu energia specifică acestei vârste, motivaţi permanent de nevoia şi interesul colegilor noştri de a fi conectaţi permanent la cele mai recente informaţii, tehnici şi produse din specialitatea noastră. Le mulţumesc tuturor pentru că, chiar şi în aceste vremuri dificile, am rămas, noi toţi, o echipă numită SRCV şi le urez Bun Venit la această premieră absolută – primul Congres online al Societăţii Române de Chirurgie Vasculară!”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Ionac, secretarul general al SRCV.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.