Newsflash
REUNIUNI

Curs postuniversitar despre reabilitarea pulmonară

de Florentina Ionescu - sept. 9 2020
Curs postuniversitar despre reabilitarea pulmonară

Societatea Română de Pneumologie a anunțat ieri că va organiza, în perioada 14-18 septembrie 2020, un curs postuniversitar intitulat „Reabilitarea pulmonară, salinoterapia și climatoterapia”. Cursul va avea loc online.

În anunțul publicat de SRP se precizează că acest curs se adresează medicilor specialişti şi rezidenţi din orice specialitate, bioinginerilor, asistenţilor medicali şi sociali, terapeuţilor ocupaţionali şi fizioterapeuţilor, fiind creditat de Colegiul Medicilor din România cu 30 de credite EMC.

curs reabilitare pulmonara

Potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a SRP, cursul postuniversitar este coordonat de conf. univ. dr. Paraschiva Postolache. Evenimentul are loc virtual, lectorii și partea practica fiind realizate la Iași, în Secţia Clinică Recuperare Medicală Respiratorie (SCRMR) a Spitalului Clinic de Recuperare (SCR).

Cursul face parte şi din Acţiunea COST: CA 15208 – RANCARE, de îmbunătăţire a asistenţei medicale pentru siguranţa pacientului, mai spun reprezentanții SRP.

„La cursul postuniversitar din perioada 14-18 septembrie 2020, sunt aşteptaţi specialiştii din întreaga ţară implicaţi şi interesaţi de activitatea de reabilitare respiratorie. Lectorii din Secţia Clinică Recuperare Medicală Respiratorie a Spitalului Clinic de Recuperare vor dezbate teoretic şi practic noţiunile de bază dar şi cele mai noi aspecte din acest domeniu, prevăzute de ghidurile şi standardele internaţionale, pentru a dezvolta şi creşte numărul de centre de reabilitare respiratorie din ţară în beneficiul pacientului cu afecţiuni respiratorii cronice, inclusiv post COVID-19”, a declarat Coordonatorul cursului postuniversitar, conf. univ. dr. Paraschiva Postolache. 

Aceasta este șef al SCRMR din SCR, Iaşi; fondatorul şi coordonatorul Grupului de Lucru de Reabilitare Respiratorie al SRP; coordonator naţional şi membru în Comitetul de management al Acţiunii COST CA 15208 – RANCARE, iniţiatorul şi coordonatorul acestor acţiuni educative organizate anual la Iaşi şi în ţară.

Organizat sub forma atelierelor de lucru virtuale, cursul oferă o oportunitate excelentă pentru informare, pentru găsirea de soluții într-un cadru profesional atât pentru temele menționate, cât şi pentru alte teme de interes, mai spun inițiatorii.

Mai multe detalii pe pagina Societății Române de Pneumologie. Informațiile privind înscrierea se găsesc pe site-ul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe