Newsflash
REUNIUNI

Cursul ANMCS despre infecțiile în sarcină, la final

de Florentina Ionescu - sept. 11 2020
Cursul ANMCS despre infecțiile în sarcină, la final

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a anunțat că la cel de-al doilea curs organizat sub tutela sa au fost înscriși aproximativ 400 de participanți.

Cursul ANMCS „Infecțiile în sarcină – factor de risc matern, neonatal și psihiatric“ s-a încheiat ieri după amiază, având o durată de trei zile.

gravida curs ANMCS pandemie covid-19

Aproximativ 70% dintre cei înscriși la cursul gratuit și desfășurat în mediul online, în perioada 7-10 septembrie, au fost medici, precizează reprezentanții instituției. De asemenea, la curs au participat manageri, responsabili cu managementul calității, evaluatori de servicii de sănătate si asistenți medicali.

„Adaptarea cursului la situația pandemică actuală constituie prima încercare de tip educațional care poate identifica riscul evolutiv al gravidei cu infecția virală SARS-CoV-2 și instituirea unor măsuri de profilaxie specifică pentru prevenirea infecției sau a unei evoluții severe”, se arată pe site-ul ANMCS.

Problema identificată de lectori a fost situația creată de pandemia SARS-CoV-2 în cazul gravidelor cu afecțiuni psihice. În contextul actual, arată membrii ANMCS, este necesară o metodologie de abordare unitară a gravidei cu comorbidități psihiatrice, precum și a persoanelor care vor avea dificultăți din cauza depresiei post-pandemie și, implicit, din cauza condițiilor de risc pentru gravida post-pandemică.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe