Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Cursul anual „Boli Cardiace Ereditare” se desfășoară în 16-17 aprilie

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 1 februarie 2021, ora 14:53

Manifestarea „Boli Cardiace Ereditare” se află la a cincea ediție, iar organizatorii au anunțat că se va desfășura în online, în luna aprilie.

A cincea ediţie a cursului anual dedicat bolilor cardiovasculare genetice, organizat de Centrul de Expertiză pentru Boli Cardiace Genetice Rare din Clinica de Cardiologie a IUBCV „Prof. dr. C.C.Iliescu”, sub auspiciile Societăţii Române de Cardiologie, se va desfăşura în mediul online, în perioada 16-17 aprilie 2021.

Boli_Cardiace_RO

„După succesul primelor patru ediţii, ne-am propus ca programul din acest an să aducă informaţii din arii speciale ale geneticii cardiovasculare: un ghid al testării genetice (de la de ce la cum), terapiile noi ale cardiomiopatiilor genetice, noutăţi privind cardiomiopatia aritmogene, imagistica multimodală ȋn cordul hipertrofic, canalopatii, cordul atletului şi bolile cardiace genetice”, au anunțat organizatorii.

O sesiune specială a manifestării ȋncearcă să contureze cum se poate organiza un centru de cardiogenetică.

Programul va fi susţinut de către experţi români şi europeni valoroşi, reflectând şi strânsa colaborare dintre grupurile centrelor de referinţă din Europa ȋn cadrul European Refernce Network Guard Heart.

Secțiune de cazuri clinic comentate

Manifestarea din acest an va fi completată şi cu o secţiune de cazuri clinic comentate prezentate ȋn tandem, ocazie ca toate echipele care ȋngrijesc cazuri de boli cardiace ereditare să ȋmpărtăşească experienţa lor şi să discute ȋmpreună situaţiile speciale.

„Sperăm ca acest curs să devină un punct fix de ȋntâlnire pentru cei interesaţi de cardiogenetică ȋn România, ȋntărind colaborarea participanţilor cu Centrul de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare”, se arată în invitația lansată de organizatori.

Directori de curs sunt conf. dr. Ruxandra Jurcuţ, prof. dr. Carmen Ginghină și prof. dr. Bogdan A. Popescu.

Înscrierea la cursul „Boli Cardiace Ereditare” este gratuită şi va fi disponibilă începând cu data de 1 martie. Platforma pe care se desfășoară acest eveniment este boli-ereditare2021.mediamed.ro.

Etichete: boli cardiace ereditare boli cardiace manifestare stiintifica curs anual boli cardiace genetice rare Societatea Romana de Cardiologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.