Newsflash
REUNIUNI

Inovaţia medicală își dă întâlnire la Oradea

de Elena Ovreiu - iul. 8 2022
Inovaţia medicală își dă întâlnire la Oradea

Subiecte precum utilizarea AI pentru eficientizarea imunohistochimiei sau managementul situaţiilor de urgenţă cu ajutorul soluţiilor de digitalizare, vor fi discutate în această toamnă la Oradea.

image-from-rawpixel-id-3888367-jpeg
Foto: Pixabay

Peste 40 de speakeri sunt așteptaţi la Oradea, în perioada 5-9 septembrie, la Conferinţa internaţională de inovaţie în tehnologie medicală, SSIMA Re:Imagine Healthcare, ajunsă la cea de-a șasea ediţie.

Timp de o săptămână, participanţii vor afla care sunt ultimele inovaţii în sănătate, având ocazia, totodată, să afle mai multe informaţii despre soluţiile de digitalizare a spitalelor și pentru managementul situaţiilor de urgenţă sau despre chirurgie robotică.

Reprezentanţii diviziei de sănătate a companiei Google vor vorbi despre sistemul de analiză video pe bază de inteligenţă artificială (AI) care identifică polipii automat și în timp real, în timpul colonoscopiei. Rata de detecţie a acestuia este de 97%, spre deosebire de 60%, cât este rata de detecţie prin procedura clasică.

Dr. Dorin Comaniciu va prezenta conceptul de patient twinning și aplicaţiile acestuia în terapia de precizie. Prof. dr. Natalia Trayanova, pionier al cardiologiei computaţionale, va vorbi despre metoda care identifică pacienţii la risc de stop cardiac, altfel încât să ajute personalul medical în prioritizarea acestora în vederea implantării unui defibrilator. Chirurgul cardiac Marco Zenati, cel care a realizat prima operaţie robotică din SUA, va prezenta, alături de alţi experţi în domeniu, ultimele inovaţii în chirurgia robotică.

AI și în imunohistochimie

Un alt subiect care va fi discutat la SSIMA este eficientizarea imunohistochimiei prin analiza imaginilor cu ajutorul AI. Astfel, pentru cel mai utilizat test de identificare a biomarkerilor moleculari – care este consumator de timp, costisitor și care depinde de protocoalele de manipulare și de interpretarea subiectivă a medicilor patologi – s-a evaluat fezabilitatea de predicţie a exprimării moleculare a biomarkerilor în ţesuturile canceroase bazându-se doar pe arhitectura ţesuturilor.

La acest proiect lucrează renumitul anatomopatolog israelian Edmond Sabo, împreună cu profesorul Ron Kimmel de la Institutul Naţional Technion din Israel. Amândoi vor fi prezenţi la SSIMA.

Două sesiuni extraordinare vor fi organizate în cadrul conferinţei. Una dintre acestea este dedicată investiţiilor în inovaţie în sănătate, iar la ea vor participa, între alţii: Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Iurie Turcanu, viceprim-ministrul Republicii Moldova; dr. Irit Idan, fostul vicepreședinte al companiei Pfizer, și George Haber, antreprenor și investitor american de origine română.

În contextul în care România s-a confruntat cu mai multe situaţii de urgenţă în ultimii ani, precum Colectiv și incendiile din spitale din timpul pandemiei provocate de coronavirus, o sesiune va fi dedicată managementului situaţiilor de urgenţă.

Înscrierile se fac până la 31 iulie, pe site-ul evenimentului.

Citiți și: Operaţie în premieră pentru Regiunea de N-E a ţării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe