Newsflash
REUNIUNI

Premieră pentru România. Webinarul „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice”

Premieră pentru România. Webinarul „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice”

La 25 noiembrie a avut loc webinarul cu tema „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice – prevenţie și tratament”. Subiectele abordate au vizat stilul de viaţă în diferite afecţiuni.

Anul 2020 a fost marcat, în afară de furia pandemiei de COVID-19, de crearea Asociaţiei medicale de prevenţie prin stil de viaţă. Evenimentul a fost urmat de lansarea cărţii „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice” – prima lucrare despre acest domeniu din Europa.

Al doilea moment important a fost webinarul organizat în 25 noiembrie, cu tema „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice – prevenţie și tratament”. Subiectele abordate au vizat stilul de viaţă în diferite afecţiuni, printre care: obezitatea, insuficienţa cardiacă, boala coronariană ischemică, ficatul gras non-alcoolic.

A existat și o sesiune de pneumologie cu teme diverse, precum BPOC și stilul de viaţă, rolul somnologiei în prevenţia bolilor cronice sau impactul fumatului asupra bolilor cronice. Ea a fost urmată de alte sesiune: diabetologie, nutriţie, nefrologie, oncologie, medicina muncii, medicină de familie și sexologie.

În cadrul acestora s-au discutat subiecte precum stilul de viaţă în boala oncologică, în bolile ocupaţionale, dar și medicina stilului de viaţă în asistenţa medicală primară și primordială.

A fost un exemplu de colaborare și de interacţiune a tuturor specialităţilor, iar echipele create cu această ocazie vor fi fundamentul unor programe viitoare de training al personalului medical, dar și de educaţie a populaţiei.

Pe tot parcursul manifestării au fost prezenţi la lucrări peste 300 de colegi din ţară și din străinătate. Conferinţa va rămâne un reper de colaborare și un marker care va dicta activităţi viitoare dedicate corecţiilor multiple pe care fiecare dintre noi va trebui să le facem în viaţa de zi cu zi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe