Newsflash
REUNIUNI

Școala de vară despre imprimarea 3D a dispozitivelor medicale

de Florentina Ionescu - iun. 7 2021
Școala de vară despre imprimarea 3D a dispozitivelor medicale

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează în colaborare cu experții din consorțiul BRIGHT o școală de vară despre printarea 3D în domeniul medical.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul bright-project.eu, școala de vară este intitulată BRIGHT International Summer School, iar tema de anul acesta este „3D printing for medical applications”. 

scoala de vara bright

Evenimentul este organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care colaborează cu mai mulți experți ai BRIGHT, care vor veni din diferite universități tehnice din Europa - TU Poznan (Polonia), University of Nis (Serbia), University Juraj Dobrila of Istria (Croația) și STU Bratsilava (Slovacia) sub umbrela proiectului ERASMUS KA 226 BRIGHT.

Această școală de vară despre imprimantele 3D și aplicațiile lor în medicină este organizată de și se adresează studenților și profesorilor care provin din universități de prestigiu din UE, cât și din state care nu sunt membre ale UE.

Întrucât activitățile din cadrul școlii de vară sunt programate să se desfășoare în mediul online, orice student, om de știință, cercetător sau profesor care dorește să aplice la acest eveniment este binevenit, spun organizatorii, să aplice la BRIGHT International Summer School organizată în perioada 19-30 iulie 2021. Totodată, organizatorii explică faptul că școala de vară este organizată pe baza principiilor „open access” (accesul este liber), iar pentru a participa la acest eveniment nu este necesar să achitați o taxă.

Toate activitățile de predare vor fi organizate online (pe platforma Microsoft TEAMS) cu studenții, pe când activitățile practice care sunt programate în perioada menționată mai sus referitoare la printarea 3D și la testarea unor produse medicale dezvoltate de studenți urmează să fie realizate în interiorul laboratoarelor consorțiului BRIGHT, cu transmisiuni live de la institutele de profil și cu feedback-uri live (tot online) oferite de experții BRIGHT studenților. În plus, anumite părți vor fi printate 3D sau testate în cadrul școlii de vară BRIGHT International Summer School.

Obiectiv

Principalul scop al școlii de vară este de a aduce laolaltă profesori, studenți, organizații din industrie și din domeniul medical, precum și institute de profil pentru a împărtăși cunoștințele și experiența de bune practici, precum și expertiza în dezvoltarea, producerea și testarea unor părți sau materiale medicale care reprezintă o nevoie urgentă în ceea ce privește sprijinul acordat spitalelor în salvarea vieților pacienților în contextul pandemiei de COVID-19.

Programul preliminar al școlii de vară BRIGHT International Summer School poate fi accesat la acest link.

Cine aplica la școala de vară BRIGHT International?

Potrivit organizatorilor, la școala de vară organizată de BRIGHT și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se pot înscrie: studenții (nivel de studii licență), masteranzii și cei de la doctoranzii. Specializările eligibile pentru a aplica la școala de vară sunt: domeniul tehnic (inginerie mecanică, robotică, inginerie biomecanică, automatică și calculatoare etc.), fizică, chimie, specializările medicină și farmacie. Sunt necesare cunoștințe de limba engleză (nivelul B2 este recomandat).

Cum puteți aplica la școala de vară?

Pentru a aplica la cursurile BRIGHT International Summer School este suficient să completați un formular cu toate datele cerute de organizatori, dar aplicația nu poate fi trimisă după data de 1 iulie 2021.

Pe site-ul bright-project.eu veți găsi mai multe detalii despre beneficiile pe care le veți dobândi dacă vă veți înscrie la școala de vară BRIGHT International Summer School.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe