Newsflash
REUNIUNI

„Variola maimuței – Urgență sanitară globală”, subiect ce va fi dezbătut la o masă rotundă a AȘM

de Florentina Ionescu - dec. 13 2022
„Variola maimuței – Urgență sanitară globală”, subiect ce va fi dezbătut la o masă rotundă a AȘM

Academia de Științe Medicale găzduiește vinerea aceasta un nou eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul medical.

Academia de Științe Medicale (AȘM) organizează masa rotundă cu tema „Variola maimuței – Urgență sanitară globală”. Evenimentul va avea loc în data de 16 decembrie, începând cu ora 10:00, și va fi transmis live pe pagina de facebook a Academiei de Științe Medicale. Mai multe detalii aici.  

variola maimutei masa rotunda ASM

Coordonatorul științific al dezbaterii este Prof. dr. Emanoil Ceaușu, membru titular al Academiei de Științe Medicale.

PROGRAM:

Cuvânt de deschidere din partea Biroului Executiv al Academiei de Științe Medicale - Prof. Dr. Emanoil Ceaușu, Secretar general al Biroului Executiv al ASM și Membru titular al Academiei de Științe Medicale.

Conf. Dr. Emilian Damian Popovici – de la Universitatea de Medicina și Farmacie “Victor Babeș “ din Timișoara, Vicepreședinte Societatea Română de Epidemiologie – prezentare pe tema: Mpox - caracteristici epidemiologice și situația actuală.

Șef lucrări Dr. Corneliu Popescu, de la Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”, Medic primar Boli Infecțioase; Director medical, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” – prezentare pe tema: Aspecte virusologice în infecția cu variola maimuței.

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București; Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” – prezentare pe tema: Variola maimuței - diagnostic și tratament.

Conf. Dr. Cristiana Oprea, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București; Medic primar Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” – prezentare pe tema: Aspecte clinico-evolutive la pacienții cu variola maimuței - experiența spitalului Victor Babeș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe