Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

„Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni”, în online

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 8 decembrie 2020, ora 14:55

Institutul Clinic Fundeni continuă seria acțiunilor dedicate dezvoltării educației medicale printr-un program științific ce se va desfășura exclusiv online, în perioada 9-10 decembrie, în condițiile impuse de restricțiile cauzate de pandemie.

Evenimentul academic, intitulat „Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni”, va deschide porțile ediției din 2020, mâine, 9 decembrie, începând cu ora 10:00.

institutul clinic fundeni

„Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” va reuni șapte sesiuni de prezentări și dezbateri tematice (...) în care speakeri de prestigiu, personalități ale Institutului Clinic Fundeni și totodată, ale medicinei românești, vor prezenta aproximativ 70 de lucrări științifice ce vor reliefa noutățile pe care anul 2020 le-a adus în activitatea clinică și de cercetare științifică medicală în domenii precum: neurologia, gastroenterologia, hematologia, urologia, radiologia sau medicina internă”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, în cadrul acestor sesiuni se va pune accent și pe noutățile apărute în activitatea de transplant renal, hepatic și medular, intervenții medicale complexe care, în ultimele două decenii, au poziționat Institutul Clinic Fundeni pe harta europeană a performanței în medicină.

Citește și: Mai puține internări la Institutul Clinic Fundeni în pandemie

„ (...) și, dacă anul acesta, noile condiții impuse de noul coronavirus-SARS-CoV-2 au înlocuit centrul de conferințe tradițional cu scena online, numărul lucrărilor științifice sau al posterelor înscrise în cele șapte sesiuni ale evenimentului, precum și numărul participanților ce se anunță la fel de mare ca și în anii precedenți, vin să confirme încă odată interesul crescut al medicilor noștri pentru cercetarea științifică și pentru noutățile aduse în activitatea clinică medicală” a declarat conf. univ. dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni din București.

La ceremonia de deschidere a evenimentului care se va desfășura de asemenea, în mediul virtual, vor fi prezente, prin intermediul platformei online - hopin, gazda acestei manifestări științifice, personalități de renume din mediul academic românesc, precum și reprezentanți ai anumitor asociații cunoscute de pacienți din România.

„Unul dintre momentele festivității de deschidere a evenimentului va fi marcat de prezentarea, în premieră, a unui scurt film in memoriam prof. dr. Alexandru Oproiu, omagiu pe care îl aduce cu această ocazie Institutul Clinic Fundeni celui ce a fost considerat părintele școlii moderne de gastroenterologiei și care, timp de 22 de ani, și-a pus aici amprenta performanței în medicină”, transmit reprezentanții unității medicale.

Evenimentul „Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” este organizat anul acesta în parteneriat cu Societatea Română de Hematologie.

Etichete: Zilele Stiintifice ale Institutului Clinic Fundeni evenimente online program stiintific lucrari stiintifice RSARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC