Newsflash
ACTUALITATE Știri

Românii alocă, în medie, 1.000 lei anual pentru tratarea problemelor dentare

de Magdalena Tănăsescu - dec. 13 2023
Românii alocă, în medie, 1.000 lei anual pentru tratarea problemelor dentare

Problemele dentare îi costă, în medie, 1.000 de lei anual pe români, iar principalele cauze pentru care oamenii trec pragul clinicilor dentare sunt tratarea gingivitei și a cariilor dentare, dar și aspecte care țin de implantologie.

Datele aparțin LIFE Group, sub umbrela căruia se află brandurile LIFE Dental Spa și Vivo Dental, cu un total de 12 locații la nivel național. 

Potrivit unui comunicat remis redacției, suma cheltuită de români este cu 20% mai mică decât în urmă cu un an. Acest lucru este cauzat în principal de inflație, dobânzile bancare crescute și climatul economic general mai puțin favorabil.

„Pacienții noștri au ales serviciile LIFE Group în special datorită procedurilor de tratare ale parodontozei și gingivitei, unde folosim un protocol unic în România, denumit BIOPARO, ce are la bază laserul dentar. Este și principalul nostru diferențiator pe piața locală, LIFE Dental Spa fiind cel mai mare lanț de clinici dentare din întreaga țară care folosește tehnologia laser. Mai mult, tot laserul este tehnologia folosită în tratarea cariilor, fără durere, dar și a altor proceduri esențiale”, a declarat Ștefan Obreja, CEO LIFE Group.

Din statisticile oferite reiese că orașele București, Sibiu și Brașov au avut cei mai mulți pacienți pentru tratamentele dentare în 2023, fiind urmate de Cluj și Iași. Bonul mediu plătit de pacienții LIFE Group, la nivelul întregii țări, a fost de circa 1.000 lei.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe