Newsflash
Sănătate privată

Buzău: a șaptea clinică Medima Health, o investiție de 1,5 milioane de euro

de L. Budin - mai 17 2022
Buzău: a șaptea clinică Medima Health, o investiție de 1,5 milioane de euro

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o clinică în Buzău, în urma unei investiții în valoare de 1,5 milioane de euro.

Clinica Medima furnizează pe plan local servicii moderne de investigare imagistică CT și RMN, realizate cu aparatură ultraperformantă, se arată într-un comunicat. Rețeaua Medima Health ajunge astfel la 7 clinici operaționale la nivel național. 

RMN

Centrul este situat lângă spitalul județean. Noile tehnologii oferă o serie de avantaje importante față de aparatura din generațiile anterioare, precum calitatea ridicată a imaginilor obținute, timpul scăzut de investigare și reducerea dozei de radiații la nivelul minim pentru investigațiile CT. 

Serviciile medicale acoperă întreaga gamă de examinări prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografie computerizată (CT), de la examinări uzuale ale diverselor zone anatomice la explorări avansate, utile în patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale. 

România are un decalaj major față de Uniunea Europeană, în ceea ce privește atenția acordată prevenției, prin controale medicale regulate. Odată cu dezvoltarea serviciilor de imagistică medicală pe plan local, urmărim să avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin creșterea speranței de viață, asigurând un diagnostic precis și rapid”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Iana, fondator și director medical Medima Health.

Un studiu recent arată că România se află pe ultimul loc în UE privind utilizarea serviciilor de imagistică medicală.

În țara noastră se înregistrează o medie anuală de 38 examinări la mia de locuitori, de 5,4 ori mai mică față de media UE, care este de 204 examinări la mia de locuitori.

Primul laborator de analize medicale robotizat, la SCJU Oradea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe