Malnutriția reprezintă o situație frecvent întâlnită la pacienții oncologici. Proporția celor afectați variază între 20 și 70%,în funcție de localizarea și stadiul bolii.
Dacă crezi că ai pe cineva apropiat care pare să nu se hrănească sănătos, există posibilitatea să fie vulnerabil din punct de vedere al nutriției.
Literatura de specialitate creează, în funcţie de situaţie, noi termeni, cum ar fi „abandonul bolnavului” în cadrul sistemului actual medical*.
O companie de produse alimentare și băuturi anunță că de astăzi este mai aproape de pacienții oncologici.
Comportamentul alimentar al adultului sau importanţa nutriţiei pentru viața de cuplu sunt câteva dintre subiectele discutate, la cea de-a doua ediţie a conferinţei Dietetician.ro.
Lipsa de socializare din cursul pandemiei a dăunat semnificativ sănătăţii mintale a adolescenţilor, arată un studiu canadian.
Date alarmante au fost raportate în India: un raport guvernamental arată creșterea proporţiei persoanelor supraponderale și obeze.
Dr. Ioana Florenţiu, medic primar diabetolog, ne-a vorbit despre provocările activităţii sale clinice și despre individualizarea tratamentului la pacienţii vârstnici diagnosticaţi cu diabet zaharat.
Pacienţii care prezintă risc nutriţional major sunt cei cu boli hepatice cronice, boli inflamatorii intestinale (BII) sau neoplazii.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe