Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Sebastian Stan a câștigat „Ursul de Argint” pentru rolul unui bărbat cu NF1

de Florentina Ionescu - feb. 28 2024
Sebastian Stan a câștigat „Ursul de Argint” pentru rolul unui bărbat cu NF1

Sebastian Stan a câștigat „Ursul de Argint” la Berlin pentru rolul unui bărbat cu neurofibromatoză de tip 1 (NF1).

Actorul de origine română Sebastian Stan a câștigat zilele trecute trofeul Ursul de Argint la festivalul de film de la Berlin. 

El a primit acest premiu pentru rolul pe care îl interpretează în filmul „A Different Man” (la categoria Best Leading Performance – pentru interpretare în rol principal), scrie deadline.com.

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/

Pentru Sebastian Stan, producția filmului „A Different Man” a însemnat să se trezească foarte devreme, la 5 dimineața fiind deja așezat pe scaunul pentru machiaj. El interpretează rolul unui bărbat pe nume Edward care trăiește cu o boală ce îl desfigurează, potrivit Vanity Fair

Încă din iulie 2022, publicația „Independent” scria că Sebastian Stan și-a șocat fanii cu transformarea sa facială, pentru acest rol al bărbatului ce suferă de neurofibromatoză de tip 1, o boală genetică rară. Starul, cunoscut mai ales pentru rolul său din seria de filme „Avengers”, poartă în noul său film proteze faciale, un machiaj complex pentru a descrie simptomele acestei boli rare. 

În această dramă independentă, Sebastian Stan intră în pielea unui bărbat cu neurofibromatoză de tip 1 (NF 1), o boală genetică ce determină creșterea unor tumori în diferite părți ale corpului și terminațiilor nervoase. Personajul lui este supus unei intervenții chirurgicale pentru reconstrucție facială, dar, potrivit sinopsisului filmului, devine obsedat de un actor care îl interpretează pe acest bărbat într-o piesă despre viața sa. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe