Newsflash
Știri

Sesiune de instruire a medicilor de la urgențe și pompierilor

de Dorina Novac - mai 11 2023
Sesiune de instruire a medicilor de la urgențe și pompierilor

La Târgu Mureș se desfășoară prima serie de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor (curs de tip „COS-DSM” – „Comandant Operațiuni de Salvare – Director Salvări Medicale).

Evenimentul, care are loc până la 26 mai, reunește ofițeri pompieri din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe.

„Scopul acestei sesiuni de pregătire este de a dezvolta competențele personalului care asigură conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România (IGSU).

Citește și: Poligon pentru pregătirea salvatorilor din România și Ucraina

Pregătirea cursanților este realizată cu experți medici și pompieri din Franța în cooperare cu medici și pompieri din România.

Cursul este structurat pe 8 serii, cu scopul de a pregăti 130 de pompieri din cadrul IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții de conducere și coordonare a intervențiilor și 70 de medici UPU/UPU SMURD/CPU. 

Stagiile de pregătire sunt organizate prin proiectul „Multirisc Modulul III” - Activitatea 4 - Coordonarea Integrată a Acțiunilor Operative, finanțat prin POCU 2014-2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe