Newsflash
ACTUALITATE Știri

Simulare medicală ce a avut ca temă nașterea naturală în prezentații eutocice și distocice

de Florentina Ionescu - nov. 1 2023
Simulare medicală ce a avut ca temă nașterea naturală în prezentații eutocice și distocice

La Centrul de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a avut loc un nou atelier practic obstetrică și ginecologie.

Departamentul de Simulare Medicală din cadrul CieH al UMFCD a organizat în 20 octombrie 2023 primul atelier de Obstetrică-Ginecologie în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0709 FUTUREMED - baze practice pentru medicina viitorului, se arată pe pagina oficială de Facebook a CieH. 

În cadrul atelierului de Simulare Medicală, participanții au avut ocazia sa afle mai multe despre examenul clinic ginecologic, examenul clinic al pacientei gravide, nașterea naturală în prezentații eutocice și distocice, dar și despre nașterea prin cezariană. 

Aceste principii au fost puse în aplicație prin efectuarea unor manevre ce stau la baza acestei specialități, precum examenul ginecologic, examenul cu specul și valve, tușeul vaginal și recoltarea de celule pentru testul Babeș Papanicolau. Nu în ultimul rând, cursanții au învățat cum să efectueze corect manevra Leopold și au luat parte la scenarii diverse care au implicat asistarea și managementul unei nașteri naturale. 

Prezentarea noțiunilor teoretice și aplicarea practică a acestora a fost supervizată de dr. Vișan Oana și de dr. Borislavschi Andreea. 

Urmăriți pagina CIeH pentru a fi la curent cu detalii despre viitoarele ediții ale atelierelor de Simulare Medicală, a transmis dr. Cristian Toma, coordonator Simulare Medicală CIEH-UMFCD. 

Mai multe imagini aici: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe