Newsflash
Știri

Sindicaliștii din Sănătate au început a doua zi de proteste

de Dorina Novac - feb. 7 2023
Sindicaliștii din Sănătate au început a doua zi de proteste

Medicii şi asistenţii sociali au început cea de-a doua zi de proteste din București, printr-un marş organizat de Federaţia Sanitas.

Protestele au fost declanşate luni, 6 februarie, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România, scrie Agerpres.

Federatia Sanitas

În cursul zilei de marţi, sindicaliştii din Sănătate se vor opri, în mod simbolic, la Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Sector 1.

Citește și: Revendicările Federației SANITAS la început de an

Pe lista revendicărilor enunţate de sindicalişti se află: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

O delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită, luni, la Guvern de o echipă condusă de către Mihnea Claudiu Drumea, consilier al prim-ministrului.

„Membrii delegației au prezentat revendicările salariaților din sănătate și asistență socială, revendicări pentru susținerea cărora Sanitas a manifestat astăzi în Piața Victoriei și în proximitatea a cinci spitale bucureștene. Membrii echipei guvernamentale au promis că vor analiza solicitările noastre și vor iniția de urgență întâlniri cu reprezentanții Sanitas pentru identificarea de soluții care ar putea să rezolve revendicările membrilor noștri de sindicat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe