Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

11 cadre medicale din judeţul Mureş, infectate cu coronavirus

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 14 aprilie 2020, ora 10:36

Un număr de 11 cadre medicale, din judeţul Mureş, au fost infectate cu noul coronavirus, două dintre acestea fiind deja vindecate.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat că în judeţ 11 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, dintre care nouă sunt internate.

medici infectati

De asemenea, potrivit DSP Mureș, două au fost deja vindecate şi externate. Este vorba despre o asistentă şi o îngrijitoare de la Secţia Clinică Boli Infecţioase I a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

„Toate informaţiile privind cadrele medicale infectate cu COVID-19 au fost raportate de către Direcţia de Sănătate Publică Mureş Institutului Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, conform metodologiei de raportare a cazului confirmat cu COVID-19”, a declarat, potrivit Agerpres, dr. Iuliu Moldovan, Director DSP Mureş.

Conform sursei citate, celelalte 9 cadre medicale care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19 sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

Dintre acestea, cinci sunt cadre medicale (2 îngrijitoare, o asistentă şi 2 medici rezidenţi) angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 2 cadre medicale (o îngrijitoare şi o asistentă) angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, un medic de familie şi un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş.

Starea de sănătate a celor 9 cadre medicale internate este una bună.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: cadre medicale infectate coronavirus romania persoane infectate cu coronavirus persoane testate pozitiv

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC