Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

16 oameni au murit din cauza gripei în România

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 5 februarie 2020, ora 15:40

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 16, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 82 de ani, din județul Galați.

Femeia avea conditii medicale preexistente, nu fusese vaccinată antigripal și a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, judeţului i-a fost alocat un număr de 50820 doze de vaccin antigripal, care a fost primit în cinci tranşe. Vaccinul a fost distribuit medicilor de familie, unităţilor sanitare spitaliceşti, ambulatorii, instituţiilor de ocrotire, unităţilor de bolnavi cronici. Iar până la data de 12 ianuarie 2020, a fost administrat un număr de 46895 doze de vaccin antigripal.

Amintim că, săptămâna 20-26 ianuarie a fost prima săptămână epidemică din acest sezon, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Sursă imagine: Unsplash

Etichete: gripa vaccin antigripal medici de familie virus gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.