Newsflash
Știri

170 de ani de la înființarea USAMV București

de Florentina Ionescu - iun. 6 2022
170 de ani de la înființarea USAMV București

La începutul lunii iunie, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București a aniversat 170 de ani de excelență academică.

USAMV București a sărbătorit joi, 2 iunie 2022, 170 de ani de la înființare. Una din cele mai vechi instituții de învățământ superior din România a marcat, cu această ocazie, dedicarea sa pentru educație de calitate, inovare și cercetare.

La ceremonia aniversară dedicată împlinirii a 170 de ani de la înfiinţarea USAMV București, Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a afirmat un parteneriat solid cu Ministerul Agriculturii: 

„Un parteneriat pe care îl vom face pentru tutela comună asupra liceelor agricole, în care USAMV Bucureşti, uitându-se la trecutul glorios, se va concentra pe viitorul cât se poate de pragmatic pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”, a declarat Ministrul Educaţiei, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.

aniversare usamv 2 iunie 2022

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) îşi îndreaptă atenţia către viitor, într-un context marcat de „numeroase provocări” de negândit în urmă cu câţiva ani, dar ultimii doi ani au ajutat la reinventarea universităţii, a declarat joi rectorul USAMV, prof. univ. dr. Răzvan Teodorescu.

„Ultimii doi ani ne-au ajutat să ne reinventăm, să căutăm mereu soluţii noi pentru a ne continua munca. Am folosit şi din ce în ce mai mult tehnologia, digitalizarea, am regândit activitatea didactică şi de cercetare şi am sărit în ajutorul aproapelui atunci când pandemia sau războiul au făcut necesară implicarea tuturor”, a declarat Răzvan Teodorescu, la aniversarea a 170 de ani de la înfiinţarea USAMV.

Pe lângă activitățile inedite din campusul USAMV București, Parcul Dendrologic a găzduit seara festivă, unde invitații au celebrat aniversarea universității între trandafirii și bujorii din colecție.

Studenții și întreaga comunitate USAMV București s-au bucurat de acest eveniment, având posibilitatea să privescă cel mai verde campus din România dintr-un balon cu aer cald. Foto de la eveniment puteți vedea mai jos: 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe