Newsflash
Știri

3 asistente și o infirmieră de la IC Fundeni, confirmate cu SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - apr. 29 2020
3 asistente și o infirmieră de la IC Fundeni, confirmate cu SARS-CoV-2

Reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au anunțat astăzi că în cadrul testării continue pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate pozitiv 3 asistente și o infirmieră de la ATI din această unitate sanitară.

Potrivit unui comunicat, IC Fundeni testează pentru detectarea noului coronavirus angajații din secțiile cu grad ridicat de risc, cât și pacienții care urmează să fie internați.

asistente infirmiera fundeni

În secția ATI 1 au fost confirmate 4 cazuri, potrivit comunicatului: 3 asistente și 1 infirmieră, toate de pe aceeași tură. Instituția anunță că din momentul depistării primei persoane asimptomatice, întreaga tură nu a mai intrat în spital din ziua de miercuri, 22 aprilie 2020.

„În toate cazurile au fost făcute anchete epidemiologice. În data de 24 și 25 aprilie a fost realizată decontaminarea secției, au fost curățate cu soluții dezinfectante pardoselile, pereții, suprafețele. Toți pacienții prezenți în acest interval în secția de ATI au fost testați, după pozitivarea primului caz la nivelul personalului, iar toate testele au fost negative”, anunță conducerea IC Fundeni.

Totodată, se precizează că orice pacient care necesită internare în această unitate sanitară este izolat, i se face testul pentru depistarea COVID-19 și stă în zona de izolare, singur în salon, până la venirea rezultatului testului.

Din 6 aprilie, IC Fundeni face teste pentru COVID-19, iar în prezent se fac 160 de teste pe zi.

comunicat fundeni


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe