Newsflash
Știri

30% din lucrătorii din sistemul public de sănătate, în zona de sărăcie salarială

de Dorina Novac - feb. 16 2022
30% din lucrătorii din sistemul public de sănătate, în zona de sărăcie salarială

Criza energetică afectează în mod direct și lucrătorii din sectorul public de sănătate, efectele cumulate determinându-le o scădere semnificativă a puterii de cumpărare.

Federatia Solidaritatea Sociala

Criza energetică afectează în mod direct și lucrătorii din sectorul public de sănătate, efectele cumulate determinându-le o scădere semnificativă a puterii de cumpărare, a precizat Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Blocarea creșterilor salariale prevăzute de legea salarizării combinată cu inflația determinată de prețurile la energie a împins deja cca. 30% din lucrătorii din sistemul public de sănătate în zona de sărăcie salarială. Acest context nefericit a făcut ca lupta pentru creșterea veniturilor tuturor lucrătorilor din sănătate să se transforme rapid într-una pentru anularea scăderii puterii de cumpărare”, au transmis reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” într-un comunicat.

Citește și: Solidaritatea Sanitară: Sprijiniți profesioniștii prin acordarea drepturilor salariale legale


Potrivit sursei citate, toate acestea sunt motive cât se poate de juste pentru ca guvernul să aplice urgent și integral legea salarizării, majorând veniturile salariale pentru toate categoriile de personal din sănătate.

„Creșterea prețurilor la energie afectează în egală măsură și unitățile publice de sănătate, nevoite să suporte costuri din ce în ce mai ridicate, pentru care nu au asigurată finanțarea necesară. Totodată, inflația determinată de această criză accentuează deficitul de finanțare al unităților sanitare, creșterea deficitelor determinând rapid scăderea calității serviciilor medicale și scăderea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe