Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

301 cazuri de coronavirus, într-un centru de reabilitare neuropsihică din Suceava

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 21 aprilie 2020, ora 13:00

59 de cadre medicale și 242 de persoane din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică au fost confirmate cu coronavirusul SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

personal confirmat coronavirus suceava

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, s-au constatat următoarele:

- Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;

- Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.

Citește și: O asistentă medicală și doi pacienți, depistați cu coronavirus la Institutul Fundeni

În contextul acesta, DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:

 1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
 2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor din familie.
 3. Pentru următoarele 14 zile, asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
 4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
 5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
 6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.
Sursa foto: Unsplash

Etichete: coronavirus in romania pacient confirmat cu coronavirus persoana confirmata cu coronavirus persoane infectate cu coronavirus epidemie de coronavirus Romania coronavirus infectie cu coronavirus testul de coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.