Newsflash
Știri

32 de ani de la înființarea SMURD

de Dorina Novac - sept. 26 2022
32 de ani de la înființarea SMURD

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit duminică, 25 septembrie, 32 de ani de la înfiinţare.

Timp de 32 de ani, sistemul integrat de răspuns la urgențe s-a transformat continuu, a evoluat, fiind mereu orientat în a răspunde prompt și eficient nevoilor cetățenilor, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

SMURD

Potrivit sursei citate, de la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, în 1990, astăzi vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național, regional și local și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente, dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care acestea apar.

Citește și: Doamnele de la SMURD, despre curaj și pasiune

„În 32 de ani, am pornit de la o echipă la peste 400 de echipe de intervenție de prim ajutor calificat și de terapie instensivă mobilă cu medic. De la niciun elicopter la 9 baze de intervenție aeriană de salvare urmând în curând să devină 11, iar evoluția sistemului a fost una fără întrerupere, în ciuda tuturor obstacolelor, aducând continuu valoare adăugată sistemului medical, și celui de protecție civilă, din România”, a precizat Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Personalul paramedical, alături de celelalte structuri de urgență, aflate în coordonarea DSU (pompieri, medici și asistenți din cadrul SAJ/SABIF și din cadrul UPU/CPU, piloți, salvamontiști și voluntari) sunt componente indispensabile ale sistemului integrat de urgență, care împreună, luptă în scopul de a salva vieți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe