Newsflash
Știri

5 pacienți în stare gravă, transferați în alte spitale

de Dorina Novac - apr. 24 2020
5 pacienți în stare gravă, transferați în alte spitale

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI a transferat 5 pacienți aflați în stare gravă de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brașov la Ploiești.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aseară a avut loc o ședință de lucru care a reunit toți reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea situației generate de infectarea cu noul coronavirus.

pacienti transferati mai

„Discuțiile au vizat problematicile avute în soluționare, incidente domeniilor de specialitate, și identificarea soluțiilor optime pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul autorităților și a persoanelor aflate în dificultate”, informează sursa citată.

Un aspect prioritar regăsit pe ordinea de zi a vizat transferul pacienților internați în Secțiile de terapie intensivă din țara, unde capacitatea maximă de primire a altor posibil pacienți diagnosticați cu coronavirus depășește 75%.

pacienti brasov

Astfel, în cursul zilei de ieri au fost realizate două misiuni de transfer pentru 5 pacienți aflați în stare gravă (intubați și ventilați mecanic) de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brașov la Ploiești.

pacienti transferatiWA0010

Transporturile s-au realizat cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrate cu personal medical UPU-SMURD de la Iași și de la București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe