Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

5 pacienți în stare gravă, transferați în alte spitale

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 24 aprilie 2020, ora 10:37

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI a transferat 5 pacienți aflați în stare gravă de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brașov la Ploiești.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aseară a avut loc o ședință de lucru care a reunit toți reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea situației generate de infectarea cu noul coronavirus.

pacienti transferati mai

„Discuțiile au vizat problematicile avute în soluționare, incidente domeniilor de specialitate, și identificarea soluțiilor optime pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul autorităților și a persoanelor aflate în dificultate”, informează sursa citată.

Un aspect prioritar regăsit pe ordinea de zi a vizat transferul pacienților internați în Secțiile de terapie intensivă din țara, unde capacitatea maximă de primire a altor posibil pacienți diagnosticați cu coronavirus depășește 75%.

pacienti brasov

Astfel, în cursul zilei de ieri au fost realizate două misiuni de transfer pentru 5 pacienți aflați în stare gravă (intubați și ventilați mecanic) de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brașov la Ploiești.

pacienti transferatiWA0010

Transporturile s-au realizat cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrate cu personal medical UPU-SMURD de la Iași și de la București.

Etichete: pacienti in stare grava Situatii de Urgenta coronavirus in romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.