Newsflash
Știri

7 cadre medicale diagnosticate cu noul coronavirus la Spitalul Militar

de Florentina Ionescu - apr. 1 2020
7 cadre medicale diagnosticate cu noul coronavirus la Spitalul Militar

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” au confirmat ieri, printr-un comunicat, că la nivelul unității au fost diagnosticate 7 cadre medicale cu virusul SARS-CoV-2. Testarea acestora a respectat metodologia națională, fiind personal medical simptomatic, se precizează în document.

La nivelul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Dr Carol Davila” a fost demarat, în premieră națională, un proiect de evaluare serologică periodică a personalului medical și auxiliar, prin determinarea anticorpilor de tip IgM și IgG anti-SARS-CoV-2. Scopul este pentru a se identifica eventualele persoane care au trecut prin infecție, fiind asimptomatice.

spitalul militar

Testarea în etape

Acest proiect nu substituie metodologia națională de indicație de testare prin RT-PCR a personalului medical simptomatic. Complementar determinărilor de anticorpi prin ELISA, sunt colectate datele de anchetă epidemiologică, acolo unde este cazul, datele de istoric al manifestărilor clinice anterioare și datele de laborator complementare, inclusiv testarea prin RT-PCR din exudatul nazal și faringian al persoanelor care au rezultate pozitive atât pentru IgM, cât și pentru IgG.

„În cadrul acestui proiect, ne propunem testarea personalului, în etape, pentru a stabili nivelul de seroprevalență la baseline, iar ulterior prin evaluări periodice putem evalua dacă datele inițiale suferă modificări în dinamică”, au anunțat ieri reprezentanții SUUMC.

Până ieri, potrivit sursei citate s-au lucrat 128 de probe, dintre care 22 au fost pozitive pentru IgG și niciuna pozitivă pentru IgM. Persoanele identificate cu IgG pozitiv sunt testate și prin PCR din exudatul nazal și faringian pentru a se stabili debarasarea de virus sau nu. În lucru, mai erau ieri încă 650 de probe.

Citește și: Spitalul Gerota nu mai este în carantină

Analizând datele preliminare, reprezentanții SUUMC consideră mai degrabă că aceste rezultate pozitive de IgG reflectă o infecție anterioară cu alte subtipuri de coronavirusuri și puțin probabil cu SARS-CoV-2.

Cadre medicale cu COVID-19

Proiectul acesta se află în derulare și reprezintă o propunere de supraveghere a infecției cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical și auxiliar din SUUMC. Totodată, reprezentanții spitalului au confirmat că, la nivelul unității, au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 7 cadre medicale, iar testarea acestora a respectat metodologia națională, fiind personal medical simptomatic.

Citește și: Coronavirus în România: 72 de cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan, trimise în izolare

S-a efectuat ancheta epidemiologică și s-au identificat contacții apropiați, aceștia fiind, la rândul lor, testați și autoizolați, fără evidențe de transmitere secundară a infecției în rândul personalului medical. Spațiile unde au fost diagnosticate aceste personane au urmat procedurile stricte de dezinfecție și igenizare, conform standardelor internaționale în acest domeniu, potrivit sursei citate.

„Nu există niciun risc de răspândire a infecției virale în rândul personalului medical și între pacienți și personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, așa cum este la acest moment”, au conchis reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Citește și: Numărul cazurilor confirmate până la 31 martie și cadre medicale de la SUUB


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe