Newsflash
Știri

765 de medici, medici dentiști și farmaciști au obţinut certificatele de specialist

de Dorina Novac - nov. 6 2020
765 de medici, medici dentiști și farmaciști au obţinut certificatele de specialist

Un număr de 765 de medici, medici dentiști și farmaciști care au finalizat pregătirea în rezidențiat au obținut certificatele de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății (MS) a emis deja certificatele de specialist, în urma aprobării ordinului de ministru, și le-a expediat, prin serviciul de poștă militară, către direcțiile de sănătate publică.

medici rezidenti
Sursă imagine: Pixabay

MS precizează că certificatele de specialist pot fi ridicate începând de astăzi de la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București de către toți cei care au susținut examenul în centrul din București, iar începând de săptămâna viitoare și din direcțiile de sănătate publică aflate în teritoriu.

Citește și: MS a publicat listele finale ale candidaților înscriși la concursul de rezidențiat

„În urma acestui examen, vom avea 248 noi specialiști în specialități ca boli infecțioase, anestezie – terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină, internă radiologie imagistică medicală, medicină de familie care vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19. Dar sunt și specialiști în domenii de care este nevoie pentru acordarea asistenței medicale pacienților care nu sunt infectați cu noul coronavirus precum, pediatrie, oncologie medicală, chirurgie medicală, diabet zaharat, neonatologie”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a organizat în perioada septembrie-octombrie 2020 examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medici, medici dentiști și farmaciști.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe