Newsflash
Știri

80 de ani de la înființarea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași

de Dorina Novac - feb. 21 2023
80 de ani de la înființarea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași

A 80-a aniversare a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași va avea loc în perioada 7-9 iunie.

Parhon

„Vă invităm în perioada 7-9 iunie sa sărbătorim împlinirea celor 80 de ani de activitate medicală a Spitalului Clinic «Dr. C. I. Parhon» Iași printr-o întâlnire hibrid, cu participare internațională și abordare interdisciplinară. Comunicările științifice, particularizate atât pentru personalului medical, cât și pentru cel socio-administrativ, vor avea loc, începând de miercuri, 7 iunie, ora 10:00, într-o locație elegantă, a cărei arhitectonică și atmosferă interioară conduc imaginarul către epocile înfloritoare ale culturii românești”, a anunțat comitetul de organizare.

Citește și: Iaşi: o femeie din Ucraina a donat fiicei sale un rinichi

Aflată la cea de-a doua ediție, întâlnirea va fi organizată de Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Primăria Municipiului Iași.

Conferința va fi creditată de către Colegiul Medicilor Iași și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 7 iunie ora 15:00, iar programul științific elaborat, cu informații de ultimă oră în domeniile reprezentate, va fi asigurat de locutori naționali și internaționali, lideri de opinie și formatori, specialiști și experți locali.

„Născut în timpul celui de-al doilea război Mondial, Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» avea să aibă un destin de luptător, un tânăr vrednic care acceptă numeroase provocări și tratează atât pacienți cu patologie medicală, cât și chirurgicală. După dobândirea unor ample și complexe cunoștințe, maturitatea îl canalizează către un domeniu în care, prin efortul zilnic și susținut al fiecărei celule a corpului său, aspiră către perfecțiune. Astăzi, octogenarul Spital «Dr. C. I. Parhon» este centru de excelență pentru pacienții cu afecțiuni ale rinichiului, deservind întreaga zonă a Moldovei”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe