Newsflash
Știri

8.500 de bucureşteni s-au înscris pentru testarea gratuită pentru COVID-19

de Dorina Novac - mai 25 2020
8.500 de bucureşteni s-au înscris pentru testarea gratuită pentru COVID-19

Un număr de 8.500 de bucureșteni s-au înscris pentru a se testa gratuit, să afle dacă sunt infectați cu noul coronavirus.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a scris pe pagina sa de Facebook că 8.500 de bucureșteni s-au înscris în programul „Testăm pentru Bucureşti”, în cadrul căruia 11.000 de persoane pot beneficia de testare gratuită de tip Real Time PCR.

testari bucuresteni

Astfel, potrivit edilului, mai sunt disponibile 2.500 de locuri.

„După înscriere, veți fi contactați și programați pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat și private partenere ale programului «Testăm pentru București». Testele sunt PCR - cele mai performante la nivel mondial. Constau în analizarea unei probe din exudatul nazal și faringian”, a scris Gabriela Firea.

firea testare gratuita
Sursă imagine: Gabriela Firea/Facebook

 

Primăria Capitalei a lansat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/. Se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici și care doresc să participle la proiect pe bază de voluntariat.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe