Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

99% dintre români votează pentru sănătate

Viața Medicală
Theodora Şutiu miercuri, 6 noiembrie 2019, ora 12:41

Un studiu realizat de ISRA Center (membru al Coaliției Votez pentru Sănătate) în luna octombrie 2019, arată că românii care trăiesc în mediul urban cred că sănătatea ar trebui să fie o prioritate pentru Guvern și autorități. Totodată, 86% dintre ei consideră că standardele europene de tratament sunt inaccesibile în România. Finanțarea, investițiile și lipsa unor dotări moderne sunt principalele lipsuri ale sistemului de sănătate, în opinia respondenților.

Mai mult, 96% dintre aceștia au declarat că au interacționat în ultimii 3 ani cu sistemul de românesc de sănătate, însă doar 38% s-au declarat mulțumiți de ultima interacțiune. „2019-2020 este o perioadă electorală și reprezintă o șansă în plus de a-i convinge pe actualii și viitorii aleși că Sănătatea românilor trebuie privită ca o investiție pe termen lung. Prin campania «Votez pentru Sănătate» ne propunem să atragem implicarea a cât mai mulți români, să convingem autoritățile să ia măsuri concrete pentru ca, în final, să putem beneficia cu toții de un sistem sanitar modern și performant”, a declarat Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină și membru al Consiliului de Experți Votez pentru Sănătate.

 

Ce îi îngrijorează pe români

 

Principalele aspecte care îi afectează pe pacienții români sunt calitatea slabă a îngrijirilor medicale, numărul insuficient de medici, lipsa unei viziuni pe termen lung privind sănătatea și accesul limitat la medicamente noi.

 

Pentru 78% dintre respondenți, a avea acces la îngrijire și medicamente este un lucru foarte important, însă dintre cei care au primit o reţetă de medicamente noi, 4 din 10 au avut dificultăți în a găsi tratamentul de care aveau nevoie.

 

Ce măsuri ar trebui luate

 

Sănătatea ar trebui să primească o finanțare mai mare din partea Guvernului, cred 97% dintre români, în timp ce 74% dintre aceștia cred că mai puțin de jumătate (sau niciuna) dintre măsurile propuse pentru Sănătate au fost realizate.

 

În privința măsurilor pe care și le-ar dori implementate, în topul celor propuse sunt îmbunătățirea îngrijirilor medicale, investiții în echiparea spitalelor, lansarea unor programe de prevenție și accesul la medicamente de ultimă generație.

• 74% dintre români cred că majoritatea măsurilor propuse în domeniul sănătății în ultimii 3 ani nu au fost implementate și aproximativ 65% nu simt o schimbare în bine în acest domeniu

• De aceea, în contextul alegerilor electorale din acest an și din 2020, Coaliția „Votez pentru Sănătate” relansează campania de informare și implicare publică „Votez pentru Sănătate”

Etichete: studiu romani sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.