Newsflash
Știri

A fost achiziționată a cincea unitate mobilă de terapie intensivă

de Dorina Novac - iul. 28 2020
A fost achiziționată a cincea unitate mobilă de terapie intensivă

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, ieri, că a fost achiziționată o nouă unitate mobilă de terapie intensivă, care se va alătura celorlalte patru aflate în dotarea rezervei naționale de protecție civilă.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), cea de a cincea unitate mobilă de terapie intensivă va deservi, asemeni celorlalte patru, unui spital din România a cărui capacitate de a prelua pacienți critici este depășită.

unitate mobila ATI
Sursă imagine: Departamentul pentru Situații de Urgență

 

„Echipamentele medicale necesare, însemnând 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate pentru fiecare pat vor fi achiziționate de către Fundatia Mereu Aproape, ventilatoarele urmând a fi asigurate de către Guvernul României prin achizițiile efectuate de ONAC”, transmite DSU.

Sursa citată precizează că la finalul acestei situații de urgență, generată de virusul SARS-CoV-2, cele 5 terapii mobile, împreună cu echipamentele medicale aferente, vor intra în rezerva de răspuns la dezastre al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe