Newsflash
Știri

A fost adusă în țară a cincea unitate mobilă de terapie intensivă

de Dorina Novac - aug. 31 2020
A fost adusă în țară a cincea unitate mobilă de terapie intensivă

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că o nouă unitate mobilă de terapie intensivă, cu 12 paturi, a fost adusă în țară, pentru bolnavii cu COVID-19.

În perioada 25-29 august, o delegație formată din personal aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență România (IGSU), Unității Speciale pentru Intervenție în Situații de Urgență și Fundația pentru S.M.U.R.D. a efectuat o misiune de recepție și aducere în țară a celei de-a 5-a unități mobile de terapie intensivă cu 12 paturi.

unitate mobila de terapie intensiva

Potrivit unui comunicat de presă, unitatea a fost achiziționată cu ajutorul Fundației Mereu Aproape și a fondurilor strânse datorită teledonului Români Împreună.

De asemenea, tot cu ajutorul Fundației Mereu Aproape au fost achiziționate 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console a câte 6 injectomate pentru fiecare pat, ventilatoarele urmând a fi asigurate de către IGSU prin intermediul achizițiilor efectuate cu ajutorul ONAC.

unitate mobila

„Această unitate va rămâne momentan în cadrul Unității Speciale pentru Intervenție în Situații de Urgență - Ciolpani urmând a fi trimisă, în funcție de evoluția situației pandemice din țara noastră, în sprijinul unui spital dintr-un județ al țării al cărei capacitate de internare a cazurilor critice rezultate în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 este depășită”, se arată în comunicatul de presă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe