Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost aprobat un nou vaccin pneumococic

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 25 iunie 2021

Vaccinarea antipneumococică reprezintă o măsură de prevenţie importantă, ce reduce substanţial impactul bolii pneumococice, mai ales în rândul persoanelor vârstnice cu multiple comorbidităţi.

La nivel mondial, Streptococcus pneumoniae este cel mai frecvent agent etiologic implicat în apariţia pneumoniei. Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou vaccin pneumococic 20-valent, PREVNAR 20, care protejează împotriva a 20 de serotipuri implicate în majoritatea cazurilor de pneumonie și boală pulmonară invazivă (BPI). Această variantă include șapte serotipuri suplimentare, comparativ cu PCV13 (vaccinul pneumococic conjugat 13-valent), selectate pe baza distribuţiei geografice generalizate a BPI și a asocierii acestora cu profilul de rezistenţă la antibiotice.

 

https://www.medscape.com/viewarticle/953083

Etichete: vaccin vaccin pneumococic PREVNAR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.