Newsflash
Internaționale

A fost aprobat un nou vaccin pneumococic

de Dr. Diana Andronache - iun. 25 2021
A fost aprobat un nou vaccin pneumococic

Vaccinarea antipneumococică reprezintă o măsură de prevenţie importantă, ce reduce substanţial impactul bolii pneumococice, mai ales în rândul persoanelor vârstnice cu multiple comorbidităţi.

La nivel mondial, Streptococcus pneumoniae este cel mai frecvent agent etiologic implicat în apariţia pneumoniei. Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou vaccin pneumococic 20-valent, PREVNAR 20, care protejează împotriva a 20 de serotipuri implicate în majoritatea cazurilor de pneumonie și boală pulmonară invazivă (BPI). Această variantă include șapte serotipuri suplimentare, comparativ cu PCV13 (vaccinul pneumococic conjugat 13-valent), selectate pe baza distribuţiei geografice generalizate a BPI și a asocierii acestora cu profilul de rezistenţă la antibiotice.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/953083

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe