Newsflash
Știri

A fost aprobată construcția centrului de mari arși de la Timișoara

de Dorina Novac - iul. 10 2020
A fost aprobată construcția centrului de mari arși de la Timișoara

Guvernul a aprobat, ieri, în ședință, un proiect de investiții la Spitalul Județean de Urgență Timișoara, acolo unde va fi contruit un centru de mari arși.

Potrivit unui comunicat de presă, a fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Interconectarea clădirilor existente și construcție nouă în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara, în vederea reorganizării circuitelor medicale pentru departamentele Unitate Primiri Urgențe (UPU), Chirurgie, Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Centru de Mari Arși”.

spital timisoara
Sursă imagine: unsplash.com

 

Ministerul Sănătății precizează că proiectul urmărește obiective care vor duce la îmbunătățirea tratamentului acordat pacientului cu arsuri mari, dar și la eficientizarea serviciilor medicale de urgență și terapie intesivă prin integrarea acestora într-o singură construcție în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara.

„Va fi construit un corp nou de clădire, care să cuprindă platformele de diagnostic (din cadrul UPU-SMURD și al serviciului de radiologie-imagistică) și platformele de intervenție (din cadrul UPU-SMURD, al Blocului Operator, al Unităților de anestezie si terapie intensivă și din Centrul de Mari Arși) ce funcționează în prezent în mai multe clădiri ale Spitalului Județean de Urgență Timișoara”, informează sursa citată.

Citește și: Guvernul a aprobat sumele pentru acoperirea TVA în programul de control TB

De asemenea, va fi realizată conectarea construcției noi cu clădirile existente, realizându-se astfel și interconectarea clădirilor existente ale unității sanitare între ele, prin intermediul unui sistem de pasarele.

„Vor mai fi realizate lucrări de reabilitare ulterioară a unora din corpurile existente ale spitalului, în care se vor reamenaja spațiile de cazare sau alte secții medicale ce vor deservi serviciile preconizate a se desfășura în noul corp de clădire și se va moderniza și îmbunătăți dotarea și echipamentele”, transmite MS.

Noua clădire care va fi destinată îngrijirilor și acordării asistenței medicale pentru marii arși se va construi pe o suprafață de peste 19.000 mp și va avea:

  • UPU-SMURD cu 58 de posturi;
  • Centrul de Arși, având 6 boxe pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă;
  • A.T.I. cu 27 posturi;
  • Blocul Operator cu 25 de Săli de Operație;
  • Spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.);
  • Heliport.

„După ce astăzi am aprobat indicatorii tehnico-economici, în luna august vom lansa licitația de execuție a lucrărilor. Specialiștii implicați în proiect estimează demararea efectivă a construcției în 2021”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Potrivit MS, proiectul de investiție va avea o valoare de 250.782.000 lei cu TVA, iar finanțarea se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar.

Sursa citată precizează că construcția centrului de mari arși de la Timișoara va dura trei ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe