Newsflash
Știri

A fost deschis spitalul modular de la „Victor Babeș”

de Dorina Novac - iul. 21 2020
A fost deschis spitalul modular de la „Victor Babeș”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat deschiderea secției externe a spitalului Victor Babeș, din zona Pipera, pentru pacienții cu COVID-19, cu forme ușoare.

Gabriela Firea a scris pe pagina de Facebook că a decis să achiziționeze încă 5 aparate de testare Real time - PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză, pentru spitalele: Victor Babeș, Colentina și Carol Davila.

spital modular
Sursă imagine: unsplash.com

 

Potrivit ei, aceste aparate de testare se adaugă celor 5 cumpărate în luna martie.

„Este nevoie să testăm masiv și să izolăm virusul. Nu să ținem pe toată lumea în casă sau cu restricții drastice. În plus, deschidem secția exterioară a Spitalului Victor Babeș, din zona Pipera, pentru pacienții cu forme ușoare, care vor dori sau necesită internare”, a scris Firea pe Facebook.

Pentru început, vor fi 100 de paturi, din cele 500 de locuri disponibile în structura modulară construită. Iar condițiile medicale și de confort, potrivit ei, vor fi la nivelul unui spital modern.

Aceasta a vorbit și despre Spitalul Colentina, care chiar dacă se pregătește să se redeschidă pentru pacienții cronici din țară, păstrează și o zonă pentru pacientii COVID, inclusiv 6 paturi ATI în plus față de cele 14 ocupate acum.

„Și la Carol Davila avem pregătite 10 paturi de ATI, pentru pacienții cu afecțiuni nefrologice plus COVID. Trebuie să învățăm să trăim cât de cât normal cu acest virus. Trebuie să dotăm spitalele și să-i protejăm pe medici”, a mai spus Gabriela Firea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe