Newsflash
Știri

A fost inaugurată noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timișoara

de Dorina Novac - ian. 20 2023
A fost inaugurată noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timișoara

Autorităţile din Timişoara au inaugurat joi, 19 ianuarie, noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, moment la care a participat și șeful DSU, dr. Raed Arafat.

Noua Unitate de Primiri Urgențe, un proiect implementat integral de Consiliul Județean Timiș este o secție medicală extinsă, modernă, echipată cu aparatură performantă, pregătită pentru a oferi tuturor cetățenilor servicii medicale de urgență performante, de calitate, adaptate nevoilor lor, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

DSU

Citește și: Timișoara va avea un centru de excelență în tratarea cancerului

Şeful DSU, dr Raed Arafat, a vorbit despre necesitatea realizării acestui proiect menit în a crește și consolida performanța sistemului integrat de urgență care are rolul de a salva vieți, subliniind importanța acestei investiții ca o etapă de tranziţie către viitoarea Unitate de Primiri Urgențe care se va construi la Spitalul Judeţean, printr-un proiect cu Banca Mondială.

„În ultima perioadă, vedem o evoluţie a unităților de primiri urgenţe, o implicare din partea mai multor consilii judeţene, iar Timişoara a arătat din nou implicare în extinderea UPU. Chiar dacă va fi o nouă unitate peste patru ani, această nouă extindere va permite condiţii mai umane, mai civilizate pentru cetăţeni, dar şi pentru colegii care lucrează în această unitate. Este un pas extrem de important şi cred că va fi o tranziţie pană se va termina unitatea nouă, care va avea spaţii şi mai mari. Acolo vorbim de peste 2.000 mp, care va însemna o transformare radicală a asistenţei medicale de urgenţă a cetăţenilor”, a precizat dr. Raed Arafat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe