Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost lansat MediCall – serviciu video pentru sfaturi medicale online

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 23 martie 2020, ora 15:50

La București a fost lansat MediCall, un serviciu medical video destinat să reducă nevoia de circulație și interacțiune socială a românilor în contextul restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Potrivit unui comunicat de presă, Medicover România, împreună cu Atlas Help lansează MediCall – un serviciu video pentru sfaturi medicale online.

srviciu online

„MediCall e o soluție prin care oamenii pot sta față în față cu medicii noștri specialiști prin intermediul unui ecran de laptop sau de telefon, fără să fie nevoiți să se deplaseze fizic până la cabinetul medical și să se expună riscului de a fi contaminat cu coronavirus. Cu alte cuvinte, facilităm accesul la servicii de sănătate de acasă, chiar dacă sunt în izolare, carantină sau peste hotare și susținem astfel eforturile autorităților de a menține distanțarea socială”, a declarat Radu Gorduza, CEO Medicover România.

Cei care au nevoie de sfaturi medicale pot comunica video în timp real cu câteva zeci de medici de medicină generală, medicină internă, epidemiologie, pneumologie, boli infecțioase, pediatrie, endocrinologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, diabet și nutriție, reumatologie și psihologie, despre care pot obține informații prin consultarea descrierilor biografice din dreptul fiecărui medic. Interacțiunile dintre pacienți și medici sunt confidențiale.

Serviciul MediCall se poate accesa între orele 8.00 și 22.00 de pe site-ul www.medicover.ro și prin aplicația ATLAS, disponibilă pentru sistemele iOS și Android.

Pentru a intra în legătură cu un medic, pacienții trebuie să își creeze un cont personal pe platformă cu ajutorul adresei de e-mail, să aleagă specialitatea și numele medicului și să efectueze programarea online.

„Fiind video, platforma permite examinarea sumară a pacientului, care are și opțiunea de a trimite medicului documente, cum ar fi rezultatele unor analize medicale sau alte date relevante. MediCall intermediază însă doar sfaturi și opinii specializate, medicii nu eliberează rapoarte sau rețete medicale la finalul întâlnirii”, a adăugat Radu Gorduza.

Abonații Medicover România pot obține opinii medicale și prin serviciul telefonic „Sfat Medical”, disponibil gratuit și pentru care a fost suplimentat numărul medicilor, dar și a specialităților disponibile pentru perioada pandemiei de coronavirus. Mai mult, programul serviciului „Sfat Medical” a fost extins și, începând de astăzi, este disponibil non stop.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: sfaturi medicale online servicii de sanatate acasa coronavirus romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.