Newsflash
Știri

A fost lansat un program pentru secţiile şi compartimentele de neonatologie

de Dorina Novac - mai 20 2021
A fost lansat un program pentru secţiile şi compartimentele de neonatologie

Fundația Vodafone a lansat o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul viață pentru nou-născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice.

Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri.

Sectie Neonatologie Ct

Potrivit unui comunicat, inițiativa se adresează organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte, precum și cetățenilor și companiilor care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face și donații prin SMS.

Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri este 20 mai – 09 iulie. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 1 octombrie

„Programul «Viaţă pentru nou-născuţi» pe care îl lansăm astăzi este o continuare firească a ceea ce am făcut în ultimii ani la Fundaţia Vodafone România. Am început cu construirea secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București, împreună cu domnul doctor Crîstoveanu. (...) Astăzi cu Fondul «Viaţă pentru nou-născuţi» anunţăm o nouă rundă de finanţare, un program în valoare de 5 milioane de lei care se adresează secţiilor şi compartimentelor de neonatologie din toată ţara, cele de nivel 2 şi 1”, a precizat, într-o conferință, Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

Potrivit ei, cea mai mare rată a mortalităţii este în secţiile de nivel 2, iar una dintre cauze este lipsa echipamentelor şi lipsa dotărilor necesare.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu a menționat, în cadrul conferinței, că în fiecare an pleacă din România 100-200 de copii, cel puțin, care își găsesc salvarea în alte țări.

„Capacitatea României de a menține această mortalitate cu mijloacele proprii nu este reală. Astfel, în fiecare an pleacă din România 100-200 de copii, cel puțin, copii care își găsesc salvarea în alte părți, pentru că dacă ar rămâne acasă, toți aceștia sunt decedați. Sunt cazuri complexe, cazuri care depășesc tehnic”, a explicat medicul.

Fondul Viata pentru Nou-Nascuti

Campanie prin SMS

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021- decembrie 2022. Donațiile se pot face accesând: acest link sau prin SMS, trimițând textul RITM la numărul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar.

Până acum, Fundația Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe